Antena 3 CNN Externe Îşi ţinea poporul în mizerie, dar îşi hrănea câinii cu mâncăruri scumpe. Vezi anomaliile din viaţa lui Kim Jong-il

Îşi ţinea poporul în mizerie, dar îşi hrănea câinii cu mâncăruri scumpe. Vezi anomaliile din viaţa lui Kim Jong-il

Îşi ţinea poporul în mizerie, dar îşi hrănea câinii cu mâncăruri scumpe. Vezi anomaliile din viaţa lui Kim Jong-il
de O.P.    |    20 Dec 2011   •   10:42

A fost ridicat în slăvi de poporul său, cu toate că îi ţinea în condiţii greu de imaginat. Kim Jong-il a fost un lider foarte controversat, iar lucrurile din spatele cortinei demonstrează din plin acest lucru.

Cu toate că poporul nu avea ce să mănânce, el îşi hrănea animalele de companie cu cele mai rafinate şi scumpe mâncăruri. A fost un lider ieşit din tipare, iar imprevizibilul era cel care îi dicta viaţa de zi cu zi.

Vă prezentăm mai jos cele mai ciudate lucruri care se cunosc despre Kim Jong-il

MÂNCAREA
Kim Jong-il mânca numai alimente piperate de extravaganţă, era un gurmand desăvârşit şi iubea să mănânce sushi şi supă de rechin, delicatese ce scot în evidenţă reputaţia sa de conducător care îşi lasă poporul să moară de foame. Sub pseudonimul Kenji Fujimoto, un fost bucătar al dictatorului a povestit mai multe experienţe pe care le-a avut alături de dictator. Printre acestea se numără povestirea legată de accidentul de călărie pe care Kim l-a avut în 1992.

"Când a fost rănit în accidentul de călărie, în fiecare seară, timp de o lună, mai mulţi membri din staff-ul său au fost injectaţi cu aceleaşi substanţe medicamentoase pe care le lua el, deoarece se temea să nu devină dependent de acel medicament, şi nu îşi dorea să fie singurul".


BĂUTURA
Kim Jong-il era un mare fan al băuturilor rafinate şi se mândrea cu "crama regală" pe care o avea la subsolul locuinţei sale. În acea colecţie se numărau peste 10.000 de sticle de vin, dar şi alte băuturi fine. Se cunoaşte faptul că liderul nord coreean cheltuia 720.000 de dolari pe an pentru coniacul Hennessy.
În 2010 a cumpărat TOATE sticlele de vin franţuzesc din Les Forts de Latour, fiind văzut în timp ce consuma catităţi foarte mari de alcool în public.

ENTERTAINMENT

Kim Jong-il este cunoscut peste Ocean ca fiind "Ancora Axei Răului", cu toate acestea era foarte pasionat de filmele hollywoodiene, având o colecţie impresionantă de peste 20.000 de filme, Jams Bond şi Rambo, fiind printre favoritele sale.

Iubea să călătorească prin ţară, însă niciodată nu folosea maşina sau avionul pentru deplasările mai lungi, ci trenul său personal. O nouă pasiunea de-a sa era monitorizarea foarte strictă a fabricilor, uzinelor, produselor care ieşeau din mâna poporului său.


ANIMALELE DE COMPANIE
Despotul coreean îşi iubea mai mult animalele de companie decât propriul popor. Le oferea câinilor săi mâncăruri variate, care lipseau cu desăvârşire din alimentaţia coreenilor de rând. Când şi-a prins îngrijitorul de câini că mânca din carnea de vită pe care trebuia să o dea animalelor, l-a trimis într-un lagăr, unde a rămas doi ani şi a muncit în folosul comunităţii.







×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il dictator Coreea de Nord
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close