Antena 3 CNN Externe Alertă la catedrala din Koln, Germania | Trei islamişti au fost arestaţi după demascarea unui plan de atentat în seara de Revelion

Alertă la catedrala din Koln, Germania | Trei islamişti au fost arestaţi după demascarea unui plan de atentat în seara de Revelion

Poliţia germană a anunţat duminică arestarea a trei islamişti bănuiţi că ar fi implicaţi într-un plan de atentat care urma să fie comis cu "o maşină" în seara de Revelion asupra catedralei din Koln, din Germania.

Alertă la catedrala din Koln, Germania | Trei islamişti au fost arestaţi după demascarea unui plan de atentat în seara de Revelion
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    31 Dec 2023   •   21:31

Potrivit ministrului de interne regional Herbert Reul, suspecţii fac parte din "grupuri de persoane islamiste" care "în acest moment sunt mai active ca de obicei", a declarat.

Un responsabil al poliţiei din Koln a vorbit la rândul său despre o "reţea de persoane originare din Asia Centrală". Autorităţile germane afirmă că teroriştii plănuiau să comită atentatul cu ajutorul unei maşini, fără a preciza exact ce mod de operare ar fi avut în vedere, transmite France Presse, citat de Agerpres.

Arestarea cu puţin timp înainte de Crăciun în apropiere de Koln a unui cetăţean tadjik suspectat că plănuia să atace catedrala a condus anchetatorii pe o pistă a investigaţiei ce a permis arestarea altor islamişti bănuiţi că urmau să participe la acţiunea teroristă.

Între timp şi poliţia austriacă a anunţat arestarea a trei suspecţi la Viena.

Potrivit presei germane, membrii reţelei din care fac parte toţi aceştia sunt tadjici care acţionează pentru gruparea Statul Islamic-Khorasan (EI-K), o ramură a grupării Statul Islamic şi care este activă mai ales în Afganistan, iar planul acestei reţele era de a ataca edificii religioase în perioada sărbătorilor de sfârşit de an în oraşe europene precum Viena, Koln sau Madrid.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close