Antena 3 CNN Externe Israel. O bacterie ucide zeci de oameni

Israel. O bacterie ucide zeci de oameni

Israel. O bacterie ucide zeci de oameni
09 Mar 2007   •   12:07

O bacterie mortală, rezistentă la antibiotice, a făcut în doar şase săptămâni zeci de morţi în Israel. De asemenea, circa 500 de persoane au fost contaminate şi se află sub tratament, în ciuda slabei acţiuni a medicamentelor. Bacteria Klebsiella provoacă infecţii pulmonare şi urinare, imposibil de controlat din clipa declanşării lor.

Ministerul Sănătăţii din Israel a cerut o suplimentare a bugetului cu jumătate de miliard de dolari pentru a lupta contra acestei bacterii ? vor fi ameliorate structurile spitaliceşti, vor fi instalate sute de paturi suplimentare etc.
Medicii au fost avertizaţi de riscul declanşării unei epidemii naţionale, în absenţa unor măsuri energice. Ministerul Sănătăţii a precizat că experţii săi nu au realizat decât după circa 10 luni că au de-a face cu o nouă bacterie rezistentă la antibiotice.

Decesul survine mai ales în cazul persoanelor vârstnice, cu o imunitate mai scăzută. Rudele pacienţilor care au murit în spitale, din cauza bacteriei, au dat în judecată unităţile, fiind convinse că neglijenţa doctorilor este cauza decesului.

Ovidiu Drăghia, Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close