Antena 3 CNN Externe Israel şi palestinieniii, aproape de reluarea negocierilor

Israel şi palestinieniii, aproape de reluarea negocierilor

Israel şi palestinieniii, aproape de reluarea negocierilor
Sursa foto: israel palestina
29 Apr 2010   •   20:31

Negocierile indirecte mediate de SUA este probabil să înceapă în câteva săptămâni. Liderii israelieni şi palestinieni sunt aproape de a începe o nouă rundă de negocieri.
Acestea ar fi primele dintre cele două părţi de la declanşarea războiului din Gaza, la finele anului 2008. Dar chiar dacă au existat două decenii de negocieri, de data aceasta discuţiilor vor fi doar indirecte, cu trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, făcând pe curierul între Ierusalim şi Ramallah.
Danny Ayalon, viceministrul de Externe din Israel, arăta că discuţiile ar putea începe în două săptămâni.
Premierul israelian Benajmin Netanyahu se va deplasa luni la Cairo prentru a discuta despre negoceri cu preşedintele egiptean Hosni Mubarak. De asemenea, Mitchell va reveni în regiune săptămâna viitoare.
De altlfel, şi Netanyahu sugera că discuţiile se apropie. El a declarat în faţa partidului său- Likud că a auzit că preşedintele palestinian Mahmoud Abbas "intenţionează să redeschidă discuţiile. Voi foarte bucuros dacă aceasta s-ar produce săptămâna viitoare."
Oficialii palestinieni arătau că vor cere aprobarea Ligii Arabe a ideii de a organiza discuţii indirecte cu Israel.
Cu toate acestea nu există niciun semn că această rundă de negocieri, aşteptate să dureze patru luni, vor produce un efect.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close