Antena 3 CNN Externe Israel. Ziua Memoriei pentru victimele războiului

Israel. Ziua Memoriei pentru victimele războiului

Israel. Ziua Memoriei pentru victimele războiului
23 Apr 2007   •   11:15

Israelul a consacrat ziua de 23 aprilie memoriei soldaţilor căzuţi în războaiele purtate de statul evreu. Ceremoniile au început încă de duminică seară. Israelul dedică prima zi a Memoriei războiului din sudul Libanului, de anul trecut, în care au fost ucişi peste 160 de israelieni - militari şi civili.

Ceremoniile oficiale de Ziua Memoriei au fost inaugurate, oficial, la ora 17 GMT. Sirenele au răsunat în întreaga ţară, iar oamenii şi-au întrerupt activitatea pentru un moment de reculegere. Preşedinta interimară a Israelului, Dalia Iţik, a aprins o flacără omagială la Zidul Plângerii.

Şi premierul Ehud Olmert a omagiat memoria soldaţilor căzuţi în războaiele purtate de statul evreu. "O mare durere s-a abătut asupra ţării. Are multe nume şi multe chipuri, avea speranţe de viaţă. Fiecare dintre cei căzuţi era o lume în sine, pierdută pe veci - un gol ce nu va mai putea fi umplut niciodată", a declarat primul ministru.

În aproape 60 de ani de existenţă, Israelul a purtat cel puţin şase războaie cu ţările arabe vecine şi lupte îndelungate cu palestinienii revoltaţi. Potrivit datelor oficiale, peste 22.000 de oameni au murit în aceste conflicte.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close