Antena 3 CNN Externe Israelul ar putea ataca Iranul în următoarele trei luni. Declaraţia vine de la Mossad

Israelul ar putea ataca Iranul în următoarele trei luni. Declaraţia vine de la Mossad

Israelul ar putea ataca Iranul în următoarele trei luni. Declaraţia vine de la Mossad
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Aug 2012   •   15:45

Israelul ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene în următoarele 12 săptămâni, este de părere Efraim Halevy, fost director al Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad).

"Dacă aş fi iranian, m-aş teme destul de mult în următoarele 12 săptămâni", a declarat Halevy, potrivit New York Times, scrie Mediafax.

Declaraţiile expertului israelian intervin în contextul în care analiştii politici speculează că un atac împotriva Iranului ar putea avea loc fie vara aceasta, înaintea alegerilor din SUA, fie după acest scrutin crucial, în primăvara anului 2013.

Serviciile de informaţii israeliene şi americane încearcă să afle în ce stadiu se află programul nuclear iranian.

Miercuri, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat că asigurările oferite de Statele Unite privind posibilitatea unei intervenţii militare împotriva Iranului nu sunt suficiente pentru a opri regimul islamist de la Teheran să se doteze cu arme nucleare.

Regimul islamist de la Teheran susţine că programul nuclear iranian are scop strict civil, dar Occidentul şi Israelul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice.

Statele Unite au avertizat Israelul să nu efectueze vreun atac unilateral împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, însă Netanyahu a sugerat marţi că statul evreu ar putea opta pentru o intervenţie militară. "Când este vorba de existenţa noastră, nu ne bazăm pe nimeni altcineva, nici măcar pe cei mai buni prieteni", a atras atenţia Netanyahu.



×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Mossad Israel
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close