x close

Israelul dă de înţeles că ar putea să se afle în spatele asasinării oamenilor de ştiinţă din programul nuclear iranian

07 Aug 2015   •   19:35
Israelul dă de înţeles că ar putea să se afle în spatele asasinării oamenilor de ştiinţă din programul nuclear iranian

Ministrul Apărării din Israel, Moshe Ya'alon, a dat de înţeles, într-un interviu pentru Der Spiegel, că serviciile secrete israeliene ar putea fi responsabile de uciderile oamenilor de ştiinţă iranieni implicaţi în programul nuclear.

"E foarte clar, într-un fel sau altul, programul nuclear al Iranului trebuie oprit. Vom acţiona în orice mod şi nu vom tolera un Iran care să posede arme nucleare. Preferăm ca asta să se înfăptuiască prin sancţiuni, dar în cele din urmă Israel trebuie să poată să se apere singur" a spus oficialul.

Ministrul a mai spus că negocierile dintre Marile Puteri şi Iranul, în privinţa acestui program, sunt o "greşeală istorică" şi că regimul de la Teheran ar trebui să aibă doar două opţiuni: să continue programul de înarmare nucleară sau să supravieţuiască.

Cel puţin cinci dintre cercetătorii aflaţi în program au fost ucişi, indiciile ducând în direcţia Mossad. Până şi administraţia Obama ar fi făcut presiuni în acest sens, pentru a opri asasinatele, însă Mossad neagă orice implicare.

Citeşte mai multe despre:

iran Israel Mossad program nuclear iranian
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati