Antena 3 CNN Externe Israelul promite să nu bombardeze Iranul

Israelul promite să nu bombardeze Iranul

Israelul promite să nu bombardeze Iranul
Sursa foto: avigdor lieberman
04 Iun 2009   •   04:39

Israelul nu intenţionează să bombardeze Iranul, a declarat miercuri ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, dezminţind zvonurile recente privind o astfel de intenţie a statului evreu.

"Nu intenţionăm să bombardăm Iranul", a declarat Avigdor Lieberman în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Moscova.
"Programul nuclear iranian nu este o problemă a Israelului, ci a întregului Orient Mijlociu. Nimeni nu trebuie să se bazeze pe noi pentru soluţionarea acestei probleme", a subliniat şeful diplomaţiei israeliene.
?Nu aveam nevoie de asta. Israel este o ţară puternică şi vom putea să ne apărăm?, declara acesta. Afirmaţiile marchează o reducere a tonului dur adoptat de guvernul Netanyahu în această problemă.

?Cred că programul nuclear iranian sperie mai mult Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi toate celelalte. Iran este factor de instabilitate în Orientul Mihlociu, fără nici o legătură cu Israel?, crdde Lieberman. El mai consideră că programul nuclear iranian şi nord-coreean, precum şi instabilitatea de Pakistan, Afganistan şi Somalia reprezintă o ameniţare mai mare la securitatea globală decât conflictul israeliano-palestinian, sugerând SUA să se concentreze mai mult pe rezolvarea acelor probleme.
Premierul israelian a declarat în repetate rânduri că Iranul nu trebuie lăsat să dezvolte arme nucleare şi a refuzat să excludă folosirea forţei.
După o întâlnire la Washington cu Barack Obama, Netanyahu declara că cei doi au căzut de comun acord să nu lase Teheranul să obţină bomba atomică şi că tentativele de a rezolva problema prin negocieri nu pot fi nelimitate în timp.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close