Antena 3 CNN Externe Israelul va construi o barieră la graniţa cu Egipt pentru a opri imigranţii ilegali

Israelul va construi o barieră la graniţa cu Egipt pentru a opri imigranţii ilegali

Israelul va construi o barieră la graniţa cu Egipt pentru a opri imigranţii ilegali
Sursa foto: zid israel
11 Ian 2010   •   12:02

Guvernul israelian a aprobat construirea unei bariere de-a lungul graniţei cu Egipt în cadrul unei tentative de a opri intrarea imigranţilor ilegali, a anunţat un oficial guvernamental.
O comisie guvernamentală a aprobat construirea a trei bariere de-a lungul frontiere de 250 kilometri prin deşert, care vor bloca principalele rute de infiltrare.
Proiectul, care a fost propus de armată, va costa între 1 şi 1,5 miliarde dolari.
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat în timpul şedinţei guvernamentale că statul evreu va continua să permită intrarea celor care cer azil, majoritatea din Darfur.

"Israel va permite intrarea refugiaţilor din zone de conflict, dar nu va permite ca graniţele sale să fie folosite pentru a inunda ţara cu muncitori ilegali," arăta Netanyahu, citat de un oficial guvernamental.
Graniţa dintre Egipt şi Israel a devenit o rută importantă de tranzit pentru migranţi, cei care doresc azil şi a traficanţilor de droguri, iar Israel a cerut Egiptului să oprească traficul.
Potrivit ministerului de Interne, circa 300.000 de imigranţi ilegală trăiesc în Israel, alături de cele şapte milioane persoane. Cu toate acestea, ONG-urile cred că aceste cifre sunt umflate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close