Antena 3 Externe Italia. Românii împiedicaţi să voteze

Italia. Românii împiedicaţi să voteze

28 Mai 2007   •   08:01
Italia. Românii împiedicaţi să voteze

În Italia s-au deschis urnele de vot, în cea de-a doua zi a alegerilor locale - scrutin în cadrul căruia şi imigranţii români au avut dreptul să voteze şi să candideze pentru funcţii de consilier în primării. Prima zi a alegerilor nu a trecut însă fără incidente. Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Identitatea Românească, un număr mare de români din Ladispoli, regiunea Lazio, au fost împiedicaţi să voteze. Deşi au depus documentele necesare pentru a obţine cartea de alegător încă de acum două luni, în momentul în care s-au prezentat la urne, românii au aflat că documentul nu le-a fost eliberat.

În comunicat se menţionează faptul că, potrivit primelor informaţii, Biroul Electoral nu ar fi trimis cererile de înscriere către Tribunal, pentru verificările necesare. Biroul Electoral nu ar fi trimis cererile de înscriere către Tribunal, pentru verificările necesare. Peste 500 de cereri au fost astfel blocate sau pierdute.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close