Antena 3 CNN Externe Italia va construi cel mai mare pod suspendat ce va face legătura cu Sicilia

Italia va construi cel mai mare pod suspendat ce va face legătura cu Sicilia

Italia va construi cel mai mare pod suspendat ce va face legătura cu Sicilia
Sursa foto: sicilia pod italia
26 Feb 2009   •   11:16

Italia va merge mai departe cu controversatul plan de a construi cel mai mare pod suspendat din lume, o structură masivă ce se va arcui de pe continent spre Sicilia. Criticii apreciază totuşi că, la 6 miliarde de euro,costul podului de 4 kilometri peste Strâmtoarea Messina este prea ridicat şi au pus la înodoială înţelepciunea constuirii unui asemenea pod într-o zonă sensibilă la cutremure.
De asemenea, unii ingineri au avertizat că uriaşele pile ale podului vor fi vulnerabile la vânt.
?Este adevărat că va costa şase miliarde de euro, dar acesta este proiectul şi nu dăm înapoi?, a precizat Altero Matteoli, ministul Lucrărilor Publice. El a recunoscut că va fi nevoie de îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi feroviare de ambele părţi ale podului, în Sicilia şi în regiunea Calabria.
Cu toate că aprecia ca imens volumul de muncă, el crede că turismul va creşte.
Proiectul care ar putea fi demarat încă din acest an, a fost iniţial promovat de Silvio Berlusconi, la prima şedere a sa în funcţia de premier- 2001-2006, dar apoi abandonat de centristul Romano Prodi, pe fondul temerilor că va aduce bebenficii mai ales firmelor conduse de mafie.
Administraţia Prodi l-a calificat ca fiind un proiect vanitos şi ?cel mai nefolositor şi dăunător plan din ultimii 100 de ani?.
Pe de altă parte, după alegerea sa ca premier anul trecut, Berlusconi a demarat din nou proiectul , despre care spune că va duce la crea a mii de locuri de muncă, va duce la creşterea turismului şi va îmbunătăţi transportul dintre italia peninsulară şi Sicilia.
Podul va fi capabil să suporte circa 5000 de maşini pe oră şi trenuri de mare viteză.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Sicilia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close