Antena 3 CNN Externe Jaf ca în filme în Franţa. Milioane de euro, furate de zece persoane care au spart o maşină blindată

Jaf ca în filme în Franţa. Milioane de euro, furate de zece persoane care au spart o maşină blindată

Jaf ca în filme în Franţa. Milioane de euro, furate de zece persoane care au spart o maşină blindată
04 Ian 2010   •   21:00

Patru milioane de euro au fost furate în sudul Franţei în urma unui jaf ca în filme. Zece persoane au atacat maşina de valori care transporta opt milioane de euro. Agresorii, care au pretins că sunt poliţişti, au furat numai jumătate din sumă pentru că nu au reuşit să detoneze toate seifurile din maşină. Hoţii au lansat şi o rachetă asupra uşii din spate pentru a putea pătrunde în furgoneta blindată.

Mai mulţi indivizi mascaţi au spart furgoneta blindată care transporta bani spre Banca Naţională a Franţei. La sosirea poliţiei s-a iscat un schimb de focuri, însă hoţii au reuşit să fugă cu prada.

Aşa cum arată imaginile de mai jos, operaţiunea a fost condusă de un adevărat comando. Mai mulţi bărbaţi cu cagule, înarmaţi până în dinţi, nu au ezitat să treacă la acţiune în plină zi. Cu mult sânge rece, indivizii au lansat mai întâi o rachetă în furgoneta blindată. Apoi au folosit explozibil pentru a sparge uşa din spate.

?Răufăcătorii au amplasat un sistem explozibil pe uşa din spate a furgonetei şi au reuşit să aibă acces la seifuri. Mai multe seifuri au fost sparte, iar o bună parte din banii care erau înăuntru a fost furată?, a declarat procurorul Jaques Dallest.

Opt milioane de euro transporta furgoneta spre Banca Franţei. În oraşul Aubagne, din sud-vestul ţării, blindata a fost blocată de 5 vehicule, printre care un camion şi un jeep. Operaţiunea a fost întreruptă de poliţie şi a izbucnit un schimb de focuri. Hoţii nu au avut timp să spargă toate seifurile, dar nici nu au fost prinşi. Au fugit într-o ploaie de gloanţe.

?Au folosit arme puternice, şi-au pregătit foarte bine acţiunea, au fost mai multe maşini implicate. O acţiune de profesionişti!?, a precizat David Olyver Reverdy, reprezentantul sindicatului poliţiştilor.

Este singura explicaţie pe care o au poliţiştii, care acum îi caută şi în gaură de şarpe pe proaspeţii milionari în euro.



Observator

×
Subiecte în articol: jaf milioane de euro
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close