Antena 3 CNN Externe Japonezii, alertaţi pe Twitter! Cutremurul de vineri s-a propagat pe reţeaua de socializare cât ai spune click

Japonezii, alertaţi pe Twitter! Cutremurul de vineri s-a propagat pe reţeaua de socializare cât ai spune click

Japonezii, alertaţi pe Twitter! Cutremurul de vineri s-a propagat pe reţeaua de socializare cât ai spune click
Sursa foto: Foto arhiva businessinsider.com
07 Dec 2012   •   14:48

Biroul premierului, presa şi diverse instituţii japoneze au lansat, vineri, numeroase mesaje pe Twitter şi pe alte site-uri de Internet pentru a alerta cetăţenii în urma producerii unui cutremur violent pe coasta de nord-est a Japoniei, relatează AFP.
   
"Un seism s-a produs în golful Sanriku, dar, până în prezent, nicio anomalie nu s-a constatat la echipamentele de la diferite centrale nucleare", a anunţat Guvernul pe Twitter.
   
Agenţia de Meteorologie a folosit, de asemenea, reţeaua de socializare Twitter în plus faţă de site-ul său de Internet, unde date exacte privind cutremurul cu magnitudinea de 7,3, survenit la ora locală 17.18 (10.18, ora României), au apărut foarte rapid, datorită unui mijloc de transmitere a informaţiilor care şi-a dovedit utilitatea.
   
Posturi de radio şi de televiziune, începând cu postul public NHK, şi-au întrerupt imediat programele şi au transmis o ediţie specială de informare.
   
Astfel, ele au reacţionat imediat la o avertizare timpurie emisă către instituţii, întreprinderi şi particulari de Agenţia de Meteorologie, care dispune de un sistem de depistare precoce a cutremurelor înainte ca acestea să fie resimţite.
   
Şi publicaţiile din presa scrisă au postat informaţii pe Twitter, făcând trimitere de acolo către site-urile lor de Internet pentru a oferi mai multe detalii despre evenimentul în curs.
   
Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a dat asigurări prin intermediul reţelei de socializare Twitter şi site-ului său de Internet că măsurătorile de la diferite reactoare ale centralei de la Fukushima nu constatau nimic anormal şi că nu a fost înregistrat niciun rănit.
   
La o oră şi jumătate după producerea cutremurului, alerta de tsunami era menţinută în continuare şi presa relata informaţii provenind din diverse regiuni de pe coasta de nord-est a Japoniei, deja devastată de un cutremur şi un tsunami uriaş la 11 martie 2011.

×
Subiecte în articol: cutremur Japonia Twitter
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close