Antena 3 CNN Externe Japonia acordă sprijin financiar palestinienilor

Japonia acordă sprijin financiar palestinienilor

Japonia acordă sprijin financiar palestinienilor
02 Mar 2007   •   13:25

Iniţiativa Japoniei de a contribui financiar la PNUD ? Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum şi în cadrul a încă două organizaţii ale ONU al căror scop este sprijinirea comunităţii palestiniene,a fost făcută publică miercuri, printr-un comunicat de presă al guvernului japonez.

Această iniţiativă se înscrie în programul lansat anul trecut de fostul premier nipon Junichiro Koizumi, în urma unui circuit în Orientul Mijlociu al acestuia, Japonia angajându-se să susţină financiar programele vizand reducerea şomajului şi a subdezvoltării în regiune, contribuind astfel la dezvoltarea economiei Cisiordaniei. Finanţarea vizează implicit şi creşterea influenţei sale în această regiune de care depinde pe plan economic (potenţială sursă de energie).

Tot în acest scop, va fi organizată la Tokyo, în următoarele două săptămâni, o reuniune vizând ameliorarea negocierilor privind procesul de pace, care va reuni responsabilii celor trei părţi aflate în conflict ? israeliană, palestiniană şi iordaniană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close