Antena 3 CNN Externe Japonia: La doi ani şi jumătate după tsunami, 2.654 de cadavre nu au fost încă recuperate

Japonia: La doi ani şi jumătate după tsunami, 2.654 de cadavre nu au fost încă recuperate

Japonia: La doi ani şi jumătate după tsunami, 2.654 de cadavre nu au fost încă recuperate
Sursa foto: Foto: earthquakejapan2011.com
de S.T.    |    11 Sep 2013   •   10:00

La exact doi ani şi jumătate după seismul şi valul tsunami de la 11 martie 2011 din nord-estul Japoniei, 2.654 de cadavre nu au putut fi încă recuperate dintr-un total de 18.537 de morţi, potrivit celor mai recente date ale poliţiei naţionale, preluate de France Presse, relatează Agerpres.

Japonia, greu încercată. FOTOREPORTAJ copleşitor din mijlocul seismului care a lovit ţara în 2011

Valul devastator care a înghiţit peste 500 de kilometri din coastele de est şi nord ale Japoniei a luat totul cu el la trecerea sa, iar numeroase cadavre au ajuns în Oceanul Pacific. Cu toate acestea, operaţiuni de căutare continuă, fie chiar şi pentru a le mai oferi crâmpeie de speranţă familiilor victimelor.


Foto: Agerpres/AP

Cel mai grav bilanţ uman al acestui cutremur cu magnitudinea de 9 grade urmat de un tsunami şi numeroase replici puternice a fost înregistrat în prefectura Miyagi, cu 10.834 de morţi (dintre care 1.297 de cadavre încă nerecuperate).

Seismul cu magnitudinea 9 pe Richter, produs în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de Geofizică din Italia.

×
Subiecte în articol: japonia tsunami seism cutremur Japonia
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close