Antena 3 CNN Externe Jirinovski vrea să trimită deţinuţii din Rusia "să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odesa şi Transnistria"

Jirinovski vrea să trimită deţinuţii din Rusia "să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odesa şi Transnistria"

Jirinovski vrea să trimită deţinuţii din Rusia "să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odesa şi Transnistria"
18 Aug 2014   •   17:50

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia şi vicepreşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Vladimir Jirinovski, cunoscut politician cu vederi extremiste şi naţionaliste, a propus crearea de batalioane disciplinare care să fie trimise să lupte în Ucraina pentru ocuparea regiunilor Doneţk, Lugansk, Odesa, dar care să ajungă şi în regiunea transnistreană, transmite agerpres.

"Milioane de voluntari ar putea să lupte în Ucraina. Trebuie să-i eliberăm pe deţinuţi din închisori. Să facem batalioane disciplinare. Să le spunem să nu facă nici un pas înapoi. Să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odesa şi în Transnistria. Ei vor lupta zi şi noapte numai ca să nu se întoarcă în închisorile noastre", a declarat Jirinovski în cadrul unui congres ţinut în Crimeea şi la care au luat parte preşedintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi mai mulţi parlamentari ruşi.

Vladimir Jirinovski, un susţinător frenetic al lui Putin, declara săptămâna trecută că "toate problemele de război şi pace, mai ales cele legate de Ucraina, vor fi decise de un singur om, iar acela este nimeni altul decât şeful statului rus".

Tot săptămîna trecută, Jirinovski lansa o serie de ameninţări la adresa statelor est-europene din UE, ceea ce a creat un val de tensiuni la nivel diplomatic între Moscova şi cancelariile acestor ţări.


×
Subiecte în articol: Transnistria
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close