Antena 3 CNN Externe Julian Assange va câştiga 1,2 milioane de dolari de pe urma autobigrafiei sale

Julian Assange va câştiga 1,2 milioane de dolari de pe urma autobigrafiei sale

Julian Assange va câştiga 1,2 milioane de dolari de pe urma autobigrafiei sale
Sursa foto: Foto: EPA /Agerpres
26 Dec 2010   •   12:41

Julian Assange, fondatorul Wikileaks va câştiga 1,2 milioane de dolari de pe urma autobiografiei sale. Australianul care a dezvăluit secretele diplomaţiei americane beneficiază în prezent de un regim de eliberare condiţionată în Marea Britanie.

Într-un interviu publicat de Sunday Times, Julian Assange a anunţat că a semnat un contract de 1,2 milioane de euro pentru autobiografia sa. Australianul a explicat că va folosi banii pentru a plăti avocaţii care îl apără în procesul în care este acuzat de agresiuni sexuale împotriva a două femei din Suedia.

Julian Assange se află în prezent în Marea Britanie, unde a fost eliberat pe cauţiune după ce a petrecut  nouă zile în închisoare pentru aceleaşi acuzaţii de agresiune sexuală. Assange este ameninţat de extrădarea în Suedia. Iar la rândul său Washingtonul intenţionează să îl aducă în faţa justiţiei pentru spionaj după difuzarea pe WikiLeaks a mii de note diplomatice americane.

Audierea lui pentru o eventuală extrădare în Suedia va începe la 7 februarie. Însă procesul ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselor apeluri ce ar putea fi făcute.

 


×
Subiecte în articol: dolari wikileaks dezvaluiri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close