Antena 3 Externe Juncker: Statele din zona euro ar trebui să stabilească un salariu minim comun

Juncker: Statele din zona euro ar trebui să stabilească un salariu minim comun

10 Ian 2013   •   15:50
Juncker: Statele din zona euro ar trebui să stabilească un salariu minim comun
Sursa foto: Foto: itv.com

Statele din zona euro ar trebui să adopte un nivel comun pentru salariul minim, întrucât ar atrage sprijinul angajaţilor din uniunea monetară în contextul măsurilor de austeritate adoptate pentru depăşirea crizei, a declarat Jean-Claude Juncker, premier al Luxembourgului şi şef al Eurogroup.
   
"Avem nevoie de o bază a drepturilor sociale pentru angajaţi, drepturi sociale minime, inclusiv o componentă esenţială - un salariu minim obligatoriu în statele zonei euro. Altfel vom pierde susţinerea clasei muncitoare", a afirmat Juncker, joi, la o şedinţă a unei comisii a Parlamentului European, citat de Bloomberg.
   
Zona euro a depăşit, probabil, cea mai dificilă perioadă a crizei datoriilor, declanşată în Grecia în urmă cu trei ani, a spus Juncker, care se pregăteşte să se retragă din postul de şef al Eurogroup. Juncker conduce Eurogroup din 2005.
   
"Cred că partea mai rea probabil a trecut, dar ceea ce avem încă de făcut este dificil", a afirmat Juncker.
   
Tensiunile din pieţele financiare s-au mai redus în ultimele luni, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, s-a angajat în iulie să facă tot ce este necesar pentru menţinerea euro. Declaraţia a fost urmată, în septembrie, de anunţarea unui program de achiziţii nelimitate de obligaţiuni ale statelor din zona euro care au dificultăţi în a se împrumuta direct din piaţa financiară.
   
Programul nu a fost folosit, încă, dar anunţul a fost suficient pentru a coborî costurile de împrumut ale unor ţări precum Spania şi Italia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close