Antena 3 CNN Externe Un jurnalist ucrainean a fost împușcat mortal de un lunetist rus în Herson, în timp ce unul italian a fost rănit

Un jurnalist ucrainean a fost împușcat mortal de un lunetist rus în Herson, în timp ce unul italian a fost rănit

Un jurnalist italian a suferit un atac armat în Herson, fiind împușcat în umăr de un lunetist rus. Interpretul său ucrainean a fost ucis în același incident.

Un jurnalist ucrainean a fost împușcat mortal de un lunetist rus în Herson, în timp ce unul italian a fost rănit
Sursa foto: Twitter I @RSF_inter
de Ştefan Petrică    |    26 Apr 2023   •   23:32

Corrado Zunino, jurnalistul trimis special în Ucraina de cotidianul La Repubblica, a fost rănit în umăr într-o ambuscadă organizată de lunetiștii ruși în zona orașului Herson din sudul Ucrainei.

Bogdan Bitik, interpretul ucrainean care îl însoțea, a fost omorât.

Jurnalistul italian a postat pe Twitter că se îndreaptă spre Odessa, că este rănit la umărul drept, locul în care glonțul l-a lovit pe prietenul său Bogdan, despre care crede că a murit la începutul podului din Herson.

"Acum merg dinspre Herson către Odessa. Sunt bine, am o rană la umărul drept, atins de glonțul care l-a lovit pe marele meu prieten Bogdan.

Citește și: Rusia se pregătește să-l judece pe Aleksei Navalnîi pentru asasinarea bloggerului Vladlen Tatarsky

Cred că a murit, la începutul podului Herson. O durere infinită. Avea jacheta inscripționată cu cuvântul "Press", a scris jurnalistul italian pe Twitter.

Ulterior, jurnalistul a relatat telefonic cum s-a desfășurat atacul, menționând că au fost loviți de glonț, iar Bogdan a fost văzut căzut pe pământ fără să se miște.

El a reușit să se târască în afara liniei de foc și a fugit până când s-a prăbușit peste un automobil civil. A fost acoperit de sânge și a fost dus la un spital din Herson.

La Repubblica a confirmat că interpretul ucrainean a fost ucis, dar corpul său nu a fost recuperat din cauza prezenței lunetiștilor ruși în zonă.

Atacul a avut loc la intrarea pe podul principal din Herson, care traversează fluviul Nipru, într-o zonă de conflict între trupele rusești și cele ucrainene.

Aceasta s-a întâmplat după ce armata rusă s-a retras în noiembrie de pe malul vestic al fluviului și a stabilit o linie defensivă pe malul estic.

Conform unor bloggeri militari ruși, trupele ucrainene au reușit recent să treacă de această linie și au ocupat poziții pe malul estic al fluviului în regiunea Herson.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close