Antena 3 CNN Externe Jurnalista CBS agresată la Cairo: M-au violat şi cu mâinile

Jurnalista CBS agresată la Cairo: M-au violat şi cu mâinile

Jurnalista CBS agresată la Cairo: M-au violat şi cu mâinile
Sursa foto: Foto: Mediafax/ The New York Times
29 Apr 2011   •   22:31

Una dintre principalele corespondente în străinătate ale postului de televiziune CBS, jurnalista Lara Logan, a povestit într-un interviu pentru cotidianul New York Times, despre agresiunea sexuală a cărei victimă a fost la Cairo, pe 11 februarie, relatează AFP.

"Pentru o perioadă foarte lungă, ei m-au violat cu mâinile", a declarat jurnalista, care estimează că agresiunea a durat circa trei sferturi de oră şi a fost comisă de un grup format din 200-300 de bărbaţi.

Ea se afla în piaţa Tahrir, centrul mişcării de contestare care a condus la înlăturarea regimului lui Hosni Mubarak de la putere, pentru a pregăti un subiect, când ambianţa din jurul său s-a schimbat brusc.

Ziarista a fost apoi separată brusc de colegii săi şi garda sa de corp, de către mai mulţi bărbaţi care i-au rupt hainele şi au început să o atingă şi să o bată, se arată în publicaţia amintită.

Drama pe care Lara Logan a trăit-o la Cairo a adus în atenţie tăcerea care acoperă violenţele sexuale suferite de femeile jurnalist în timp ce realizează reportaje. "Nu avem decât cuvântul nostru. Rănile fizice se cicatrizează. Nu ne plimbăm cu dovezile pe care le ai atunci când ai pierdut un picior sau un braţ în Afganistan", subliniază Lara Logan.

Ulterior, după repatrierea în SUA, jurnalista a fost spitalizată, iar acum şi-a reluat activitatea.
Washingtonul a cerut în februarie autorităţilor de la Cairo să lanseze o anchetă privind această agresiune.

Lara Logan, născută în Africa de Sud, a devenit unul dintre reporterii de război cei mai cunoscuţi din Statele Unite după ce a relatat despre conflictele din Irak şi Afganistan. Ea este şeful corespondenţilor regionali ai CBS News din 2006.

×
Subiecte în articol: jurnalista viol Cairo ancheta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close