Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii sunt cu ochii pe Franţa

Jurnaliştii sunt cu ochii pe Franţa

Jurnaliştii sunt cu ochii pe Franţa
22 Apr 2007   •   11:24

Alegerile din Franţa constituie o zi plină şi pentru jurnalişti. Sediile de campanie ale principalilor candidaţi la prezidenţiale au fost pregătite din timp. Sute de ziarişti şi echipe de filmare din Franţa dar şi din alte ţări, sunt deja instalate acolo, gata să transmită fiecare mişcare. Echipele de campanie ale principalilor candidaţi la scrutinul de duminică au pregătit o regie deosebită pentru momentul anunţării rezultatelor. Candidatul de centru Francois Bayrou va avea la dispoziţie o scenă impresionantă, amplasată în faţa cartierului său general de campanie. Socialiştii, care prezintă în alegeri o femei care aspiră la un loc în istorie, au decorat sala oficială cu... 2007 trandafiri.

Presa internaţională este pregătită şi ea cu ultimele detalii înaintea alegerilor. Carele de transmisie au fost amplasate în faţa sediilor de campanie, în vreme ce mii de jurnalişti din presa scrisă sunt gata să ofere detalii. ''Acoperim candidaţii care au şanse în turul al doilea. Politica din Franţa este diferită de cea din Spania şi din alte ţări, pentru că este un adevărat joc politic democratic. Nu este o chestiune de sopectacol, ca în Statele Unite,este în primul rînd o confruntare ideologică'', a precizat Diana Walderama, de la televiziunea spaniolă BG.

''Cred că publicul cunoaşte principaluii candidaţi, Îl ştiu pe Sarkozy, ştiu că e genul anglo-saxon de candidat. O ştiu pe Segolene Royal, pentru că e femeie. Nu ştiu foarte mult despre Bayrou, dar ştiu despre Le Pen, care a fost etichetat ca fiind de extremă dreapta, şi a atras atenţia'', a declarat Petru Clej, corespondent BBC România.

Cele mai recente sondaje de opinie indică faptul că lidera socialiştilor Segolene Royal va ajunge probabil în turul al doilea, care are loc în 6 mai. Competiţia poate fi deopotrivă cu Francois Bayrou, dar şi cu extremistul Le Pen, care se bucură de un avans de ultimă oră.

Antena 3

×
Parteneri
Vrăjitoarea lui Putin a fost arestată de FSB
x close