Antena 3 CNN Externe Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare

Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare

Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare
Sursa foto: Foto: pollsb.com
14 Mai 2011   •   13:45

O femeie care a fost orbită după ce iubitul căruia i-a refuzat cererea în căsătorie i-a aruncat acid sulfuric în ochi a primit permisiunea de la o instanţă din Iran de a se răzbuna în acelaşi fel pe agresor.
   
Femeia era hotărâră să se răzbune exact în acelaşi mod, iar familia bărbatului a implorat pentru renunţarea la sentinţă, potrivit Daily Mail.
   
O instanţă din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, în vârstă de 32 de ani, să se răzbune, aruncând cu acid în ochii atacatorului său, un student la Universitatea din Teneran, informează Mediafax.
   
Curtea a aplicat o lege veche - ochi pentru ochi, dinte pentru dinte - ceea ce a stârnit controverse şi reacţii chiar şi în Iran, unde justiţia medievală încă este aplicată.
   
Ameneh Bahrami a rămas cu cicatrice puternice după ce Majid Movahedi, în vârstă de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric în ochi, întrucât cererea în căsătorie îi fusese respinsă.
   
Atacul a avut loc în 2004, într-o staţie de autobuz, după ce bărbatul a urmărit-o luni de zile.
   
În urma atacului, femeia a fost desfigurată şi a orbit, suferind 19 intervenţii chirurgicale.
   
Instanţa i-a acordat 19.000 de lire despăgubire şi l-a condamnat pe Majid la închisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei să sufere aceeaşi traumă prin care a trecut ea în ultimii şase ani.
   
"Mama atacatorului i-a sunat pe părinţii mei. A cerut îndurare şi a spus că Majid mă va însoţi permanent. Dar acum este prea târziu", a declarat Ameneh Bahrami.
   
De altfel, ea a fost ameninţată cu moartea din cauza dorinţei sale de a se răzbuna.
   
"Poliţiştii mi-au spus să nu ies singură pe stradă. Părinţii mei sunt speriaţi. Ei cred că judecătorul a greşit", a mai spus victima.
   
În urma deciziei instanţei, Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid în onchii agresorului său, în timp ce acesta urma să fie internat într-un spital din Teheran, urmând să toarne 20 de picături în fiecare ochi.
   
Deşi ar fi putut să renunţe la răzbunare, Ameneh a declarat: "Sunt foarte feritică. După şase ani s-a făcut dreptate. Dar noi suntem nişte perdanţi, pentru că am suferit enorm".
   

 


×
Subiecte în articol: iubita acid ochi sot razbunare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close