Antena 3 CNN Externe Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare

Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare

Justiţie iraniană: O femeie orbită de soţ cu acid are dreptul la răzbunare
Sursa foto: Foto: pollsb.com
14 Mai 2011   •   13:45

O femeie care a fost orbită după ce iubitul căruia i-a refuzat cererea în căsătorie i-a aruncat acid sulfuric în ochi a primit permisiunea de la o instanţă din Iran de a se răzbuna în acelaşi fel pe agresor.
   
Femeia era hotărâră să se răzbune exact în acelaşi mod, iar familia bărbatului a implorat pentru renunţarea la sentinţă, potrivit Daily Mail.
   
O instanţă din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, în vârstă de 32 de ani, să se răzbune, aruncând cu acid în ochii atacatorului său, un student la Universitatea din Teneran, informează Mediafax.
   
Curtea a aplicat o lege veche - ochi pentru ochi, dinte pentru dinte - ceea ce a stârnit controverse şi reacţii chiar şi în Iran, unde justiţia medievală încă este aplicată.
   
Ameneh Bahrami a rămas cu cicatrice puternice după ce Majid Movahedi, în vârstă de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric în ochi, întrucât cererea în căsătorie îi fusese respinsă.
   
Atacul a avut loc în 2004, într-o staţie de autobuz, după ce bărbatul a urmărit-o luni de zile.
   
În urma atacului, femeia a fost desfigurată şi a orbit, suferind 19 intervenţii chirurgicale.
   
Instanţa i-a acordat 19.000 de lire despăgubire şi l-a condamnat pe Majid la închisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei să sufere aceeaşi traumă prin care a trecut ea în ultimii şase ani.
   
"Mama atacatorului i-a sunat pe părinţii mei. A cerut îndurare şi a spus că Majid mă va însoţi permanent. Dar acum este prea târziu", a declarat Ameneh Bahrami.
   
De altfel, ea a fost ameninţată cu moartea din cauza dorinţei sale de a se răzbuna.
   
"Poliţiştii mi-au spus să nu ies singură pe stradă. Părinţii mei sunt speriaţi. Ei cred că judecătorul a greşit", a mai spus victima.
   
În urma deciziei instanţei, Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid în onchii agresorului său, în timp ce acesta urma să fie internat într-un spital din Teheran, urmând să toarne 20 de picături în fiecare ochi.
   
Deşi ar fi putut să renunţe la răzbunare, Ameneh a declarat: "Sunt foarte feritică. După şase ani s-a făcut dreptate. Dar noi suntem nişte perdanţi, pentru că am suferit enorm".
   

 


×
Subiecte în articol: iubita acid ochi sot razbunare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close