Antena 3 CNN Externe Kârgâstan. Cât costă să cumperi un copil

Kârgâstan. Cât costă să cumperi un copil

Kârgâstan. Cât costă să cumperi un copil
06 Feb 2007   •   22:09

600 de dolari ! Cu atât a fost vândut un bebeluş din Kârgâstan, devenit obiect al unui târg încheiat chiar în maternitate, de către o infirmieră. Negocierea a fost filmată însă de poliţişti sub acoperire, iar traficanta a ajuns după gratii. Imaginile surprind întreaga afacere. Copilul este vândut, iar toată lumea e fericită. Infirmiera îşi primeşte banii, iar aşa-zisa familie ia bebeluşul. Bucuria a durat însă foarte puţin pentru ?actorii principali'?. Flagrantul a fost pus la cale şi filmat de poliţie, iar femeia a ajuns la închisoare.

"Intenţionăm să investigăm toate facilităţile oferite de maternitătea din Bishkek, precum şi alte departamente medicale. Am început de asemenea o anchetă la maternităţile din afara cartierului. Suntem interesaţi să anihilăm astfel de cazuri imorale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kasymbek Mambetov.

Potrivit unui canal de televiziune, infirmiera i-a spus mamei copilului că acesta ar fi murit, pentru a-l putea vinde. Alte surse susţin însă că bebeluşul a fost abandonat. Poliţia este hotărâtă să deruleze o amplă anchetă în acest caz.

Potrivit unui Raport al ONU, peste 80% dintre copiii din Kârgâstan trăiesc în condiţii de sărăcie extremă.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close