Antena 3 CNN Externe Kremlinul, o nouă amenințare pentru țările occidentale: ”Vor primi un răspuns dur din partea Rusiei”

Kremlinul, o nouă amenințare pentru țările occidentale: ”Vor primi un răspuns dur din partea Rusiei”

Într-un briefing de presă, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei a emis un alt avertisment sever către țările occidentale, cu privire la încurajarea dată Ucrainei de a lansa atacuri pe teritoriul rus. Ea a precizat că răspunsul Rusiei va fi unul dur.

Kremlinul, o nouă amenințare pentru țările occidentale: ”Vor primi un răspuns dur din partea Rusiei”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Apr 2022   •   13:25

Maria Zakharova a afătuit țările occidentale să nu ”încerce răbdarea” Rusiei. Ea a mai afirmat că Volodimir Zelenki este ”folosit”, sugerând că guvernul ucrainean este doar un regim marionetă al vestului.

”O astfel de agresiune împotriva Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Ne-am dori ca Kievul și capitalele occidentale să ia în serios declarația Ministerului rus al Apărării conform căreia provocări suplimentare care vor determina Ucraina să atace ținte de pe teritoriul nostru vor primi un răspuns dur din partea Rusiei”, a amenințat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, scrie The Guardian.

Totodată, ea a avertizat că ar putea fi vizați oficialii străini de pe teritoriul Ucrainei: ”Consilierii din țările occidentale care stau în centrele decizionale ale Ucrainei nu vor reprezenta neapărat o problemă pentru măsurile de răspuns ale Rusiei. Nu sfătuim să ne încercați în continuare răbdarea”.

Ea a amintit că ministrul forțelor armate din Marea Britanie, James Heappey, a spus că este ”pe deplin legitim” ca Ucraina să lovească logistica rusă peste graniță, iar aceste declarații au fost luate de Kiev ca un apel la acțiune.

 ”Cu alte cuvinte, [Heappey] a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de țările NATO”, a precizat Zakharova.

Ea a mai sugerat că guvernul ucrainean este doar un regim marionetă al vestului, spunând că președintele Volodimir Zelenskii ”este folosit”: ”Și, din nou, putem vedea că regimul lui Zelenski nu este independent și că deciziile sale depind în totalitate de curatorii străini. Cred că occidentalii încearcă să-i sugereze că acțiunile lui sunt independente. Sunt convins că așa cred cei pe care noi îi numim regimul de la Kiev, că au ajuns la decizii independente și că ei controlează situația. Aceasta este doar o iluzie. Este folosit”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close