Antena 3 CNN Externe Kremlinul se încruntă din nou: "Integrarea europeană a Ucrainei va provoca conflicte interne şi va tensiona situaţia din Transnistria"

Kremlinul se încruntă din nou: "Integrarea europeană a Ucrainei va provoca conflicte interne şi va tensiona situaţia din Transnistria"

Kremlinul se încruntă din nou: "Integrarea europeană a Ucrainei va provoca conflicte interne şi va tensiona situaţia din Transnistria"
18 Oct 2013   •   16:28

Consilierul preşedintelui Federaţiei Ruse, Serghei Glazyev, preconizează că semnarea Acordului de asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană va provoca o scindare puternică în societăţii civile de la Kiev.

"Având în vedere că jumătate dintre ucraineni doresc astăzi integrarea cu Europa, iar cealaltă jumătate vrea ca ţara lor să se apropie mai mult de Rusia, această scindare a societății ucrainene poate provoca conflicte în interiorul ţării",a declarat Glazyev într-un interviu pentru RIA Novosti.

În plus, consilierul lui Vladimir Putin se teme de acutizarea conflictelor în întreg spaţiul ex-sovietic.
"Ucraina se angajează să urmeze politica europeană şi să participe de partea Europei la soluţionarea conflictelor regionale, ceea ce generează o mulţime de întrebări. Teritoriul CSI nu este lipsit de conflicte. Aceste conflicte pot fi ponderate şi rezolvate în mare măsură doar cu sprijinul Rusiei. Modificarea echilibrului de forţe din regiune poate duce la agravarea lor, în special în Transnistria", - a declarat el.

Glazyev speră că autoritățile ucrainene vor înlocui vectorul de integrare, deoarece, în opinia sa, după asocierea cu UE ţara va intra în faliment.
"În prezent guvernul Ucrainei a aprobat termenii Acordului de Asociere. Dar nu este semnat. Şi sperăm că preşedintele Ucrainei va trata cu atenţie adoptarea acestei decizii, ale cărei consecinţe vor fi ireversibile, din cauza deteriorării cooperării noastre economico-comerciale şi situaţiei interne din Ucraina, care în acest caz va intra într-un impas greu de imaginat",a adăugat oficialul de la Kremlin.

×
Subiecte în articol: Transnistria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close