Antena 3 CNN Externe "La fiecare lovitură israeliană vom executa un ostatic și vom transmite în direct!" | Hamas a ascuns ostaticii răpiți din Israel în buncărele din Gaza

"La fiecare lovitură israeliană vom executa un ostatic și vom transmite în direct!" | Hamas a ascuns ostaticii răpiți din Israel în buncărele din Gaza

Gruparea Hamas a avertizat că va ucide ostatici de fiecare dată când armata israeliană va viza ținte civile în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   08:04

"Declarăm că orice lovitură fără avertisment prealabil asupra oamenilor noștri (...) va fi întâmpinată prin execuția unui ostatic civil pe care îl avem și vom fi obligați să o transmitem audio și video. Prin această decizie, considerăm Israelul responsabil. Mingea este acum pe terenul Israelului", a avertizat Abu Obaida, purtător de cuvânt al grupării militante.

Aceasta ar ține ostatici peste 130 de israelieni, pe care i-a răpit în timpul raidului masiv de sâmbătă.

În Fâșia Gaza, tirurile lansate de Israel din aer, în replică la atacul Hamas, au ucis deja circa 700 de oameni și au rănit aproape 4.000.

Între timp, bilanțul morților pe teritoriul israelian a depășit 900.

Citește și: "I-au căsăpit! I-au filmat și au trimis imaginile mamelor lor!" | Mărturia unei femei care s-a întors în România după ce războiul declanșat de Hamas a surprins-o în Israel

Israelul a concentrat la frontiera cu Fâșia Gaza efective impresionante. 173.000 de soldați, 300 de tancuri și 600 de avioane de luptă așteaptă semnalul de atac al unei ofensive combinate, din aer și terestră.

"Impunem un asediu complet asupra Gaza: nu va fi electricitate, nu va fi mâncare, nu va fi apă, nu va fi combustibil, totul va fi închis. Luptăm împotriva unor animale și acționăm în consecință", a spus ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.

Hamas ascunde ostaticii în buncărele din Gaza

Pe lângă blocada totală impusă în Gaza, Israel a anunțat că intră în luptă împotriva Hamas cu peste 300.000 de rezerviști.

Marea provocare o va constitui, însă, eliberarea sutelor de ostatici răspândiți prin buncărele din Fâşia Gaza.

Într-o altă dezvoltare a evenimentelor, armata statului evreu a ripostat cu tiruri de artilerie asupra Libanului, după ce din această țară au fost lansate atacuri cu mortiere asupra nordului Israelului. 

Niciun israelian nu a fost rănit în aceste atacuri, dar mișcarea libaneză șiită pro-iraniană Hezbollah a declarat că trei dintre militanții săi au fost uciși de tirurile israeliene.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close