Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: ”Gropile comune descoperite în Bucha au fost o provocare menită să blocheze discuțiile de menținere a păcii”

Serghei Lavrov: ”Gropile comune descoperite în Bucha au fost o provocare menită să blocheze discuțiile de menținere a păcii”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat astăzi că gropile comune descoperite în Bucha au fost o „provocare” menită să blocheze discuțiile de menținere a păcii dintre Rusia și Ucraina.

Serghei Lavrov: ”Gropile comune descoperite în Bucha au fost o provocare menită să blocheze discuțiile de menținere a păcii”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Apr 2022   •   22:26

Într-un mesaj video difuzat la televiziunea rusă, Lavrov a spus:

”Apare o întrebare: ce scop are această provocare flagrant neadevărată? Suntem făcuți să credem că este adevărată, să găsim un pretext pentru a bloca negocierile în curs”.

Lavrov a adăugat că situația de la Bucha, pe care mulți o numesc dovezi ale crimelor de război comise de Rusia, sunt menite să „distragă atenția de la procesul de negocieri, să distragă atenția de la faptul că partidul ucrainean, după Istanbul, a început să se răzgândească, a încercat să propună noi condiții”.

Discuțiile dintre Rusia și Ucraina au continuat după ce înalții diplomați din cele două țări s-au întâlnit luna trecută în Turcia, potrivit The Guardian.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Bucha
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close