Antena 3 CNN Externe Le Figaro: Universitatea de Medicină din Cluj a devenit paradisul studenţilor francezi

Le Figaro: Universitatea de Medicină din Cluj a devenit paradisul studenţilor francezi

Le Figaro: Universitatea de Medicină din Cluj a devenit paradisul studenţilor francezi
Sursa foto: studenti
01 Feb 2010   •   10:38

Publicaţia franceză Le Figaro a publicat un articol referitor la Universitatea de Medicină din Cluj. În timp ce 85% dintre studenţii la medicină din Franţa renunţă la facultate în primul an de studiu, Universitatea de Medicină din Cluj recrutează studenţii pe bază de dosar. Iar acest sistem, scrie publicaţia franceză, îi determină pe mulţi dintre tinerii francezi să urmeze studiile în afara ţării lor de origine.

Facultatea din inima Transilvaniei constituie un plan B pentru studenţii care nu fac faţă universităţii din Franţa. Sute de tineri francezi aleg să urmeze cursurile Universităţiii de Medicină din Cluj pentru a obţine o diplomă ce le va garanta intrarea în domeniul medicinei. Iar acest ?exod?, aşa cum este numit de jurnaliştii francezi, a început în anul 2000, când Universitatea de Medicină din Cluj a inaugurat o secţie în limba franceză.

?La începutul anilor 2000, mai multe state francofone au solicitat universităţii noastre deschiderea unei secţii în limba franceză?, a declarat doctorul Constantin Ciuce, rectorul Universităţii din Cluj. ?Formarea specialiştilor străini este o tradiţie ce durează de mai bine de 35 de ani? a adăugat acesta.

Admitere pe bază de dosar

La Cluj, scrie publicaţia franceză, recrutarea studenţilor străini se face pe bază de dosar. ?Recrutăm tineri care provin din cele mai bune licee, dar care nu reuşesc să fie admişi la Universitatea de Medicină din Franţa?, recunoaşte Constatin Ciuce.

Un student francez la Stomatologie susţine că taxa anuală la Universitatea de Medicină din Cluj este de 5.000 de euro pentru studenţii străini.

Intrarea României în UE, în 2007, a determinat recunoaşterea diplomelor obţinute în România în toate statele membre, mai scrie publicaţia franceză.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studenti Le Figaro
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close