Antena 3 Externe Lider din Parlamentul European: Donald Trump este o ameninţare pentru Uniunea Europeană

Lider din Parlamentul European: Donald Trump este o ameninţare pentru Uniunea Europeană

30 Ian 2017   •   15:52
Lider din Parlamentul European: Donald Trump este o ameninţare pentru Uniunea Europeană

Preşedintele american Donald Trump este acum parte a atacului din trei direcţii asupra Uniunii Europene, a estimat luni liderul liberalilor din Parlamentul European (PE), Guy Verhofstadt, şef al echipei de negociatori ai PE pentru Brexit, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Tocmai am revenit din Statele Unite şi opinia mea este că avem un al treilea front care subminează Uniunea Europeană; el este Donald Trump", a spus Guy Verhofstadt, într-un discurs rostit la grupul de reflecţie londonez Chatham House.

Potrivit fostului premier al Belgiei, celelalte două ameninţări pentru UE le reprezintă islamul radicalizat şi preşedintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă încercând să submineze proiectul european.

Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen), declanşând un val de critici şi de proteste pe plan intern şi internaţional.

În aceeaşi zi, el şi-a manifestat deschis entuziasmul pentru Brexit, 'un lucru minunat', în timpul vizitei la Washington a şefei guvernului de la Londra, Theresa May.

Comisia Europeană a anunţat luni că va analiza ordinul executiv semnat de preşedintele american prin care cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane le este interzisă intrarea în SUA şi va evalua în ce măsură legea îi afectează pe cetăţenii europeni

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Guy Verhofstadt amenintare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close