Antena 3 CNN Externe Liderul grupării teroriste Hezbollah amenință: "Nu vrem război, dar suntem pregătiți pentru el, și îl vom câștiga"

Liderul grupării teroriste Hezbollah amenință: "Nu vrem război, dar suntem pregătiți pentru el, și îl vom câștiga"

Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a avertizat, sâmbătă seara, că recentele ciocniri cu Israel sunt o „dezvoltare foarte periculoasă” care nu a avut loc de la cel de-al doilea război din Liban.

Liderul grupării teroriste Hezbollah amenință: "Nu vrem război, dar suntem pregătiți pentru el, și îl vom câștiga"
Sursa foto: Getty images
de Alexandra Ionescu    |    08 Aug 2021   •   12:23

La o zi după ce Hezbollah a lansat aproximativ 20 de rachete către Israel, armata israeliană a răspuns cu 40 de obuze de artilerie, spre zone deschise din sudul Libanului.

Liderul Hezbollah a declarat că rachetele lansate de grup au venit ca răspuns la ceea ce el a numit primele raiduri israeliene directe în sudul Libanului în ultimii cincisprezece ani, adăugând că Hezbollah a vizat zonele deschise, deoarece Israelul a vizat zonele deschise în bombardamentul său din Liban.

Nasrallah a adăugat că Hezbollah „intenționa ca operațiunea să consolideze vechile reguli de angajament și nu să creeze noi reguli de angajament”.

El a avertizat că orice nou raid israelian asupra Libanului va primi răspuns „într-un mod adecvat și proporțional”.

“Pentru noi, responsabilitățile noastre sunt clare, care este de a ne proteja oamenii”, a spus Nasrallah.

Liderul Hezbollah a subliniat că „cea mai importantă responsabilitate revine tuturor”, și aceea este menținerea situației stabilite de cel de-al doilea război din Liban și găsirea unui echilibru între descurajare și regulile preventive de angajare care „garantează securitatea și siguranța Libanului”.

Nasrallah a declarat că nicio lovitură aeriană israeliană nu a atins vreo țintă pe teritoriul libanez, cu excepția a ceea ce el a numit „încălcări minore” și un „incident misterios” între granițele libaneze și siriene. Nu era clar la ce incident se referea.

Oficiali israelieni au reiterat, de asemenea, vineri că nu doresc o escaladare înspre "un război adevărat", dar au declarat că sunt pregătiţi pentru asta.

Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a avertizat vineri asupra unei "situaţii foarte periculoase" şi a cerut o încetare imediată a focului.

Schimbul de focuri de la graniţa libanezo-israeliană a coincis cu o creştere a tensiunilor dintre statul evreu şi Iran.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Israel Iran atac aerian
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close