Antena 3 CNN Externe Liderul al-Qaida în Irak a fost ucis

Liderul al-Qaida în Irak a fost ucis

Liderul al-Qaida în Irak a fost ucis
01 Mai 2007   •   11:52

Posibilă lovitură de proporţii a armatei americane şi a autorităţilor din Irak. Surse din serviciile de informaţii susţin că şeful Al-Qaida din Irak, Abu Ayub al-Masri, a fost ucis, în cursul unor confruntări interne. Potrivit Ministerului de Interne, ar fi fost lichidat în confruntările dintre militanţi, la nord de Bagdad. Abu Ayub al-Masri, al cărui nume real nu a fost niciodată cunoscut, i-a succedat în iunie 2006 fostului şef al reţelei Al-Qaida în Irak, Abu Mussab al-Zarqawi, ucis în cursul unui raid american, în apropiere de Baquba.

Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa. Potrivit altor surse, Al-Masri, cunoscut ca Egipteanul, s-a alăturat în 1982 Jihadului Islamic egiptean, condus de Ayman al-Zawahiri, actualul număr doi al reţelei teroriste.

Dacă se va confirma oficial, moartea lui Al-Masri reprezintă o victorie importantă pentru armata americană. Liderul Al-Qaida din Irak era unul dintre liderii importanţi ai reţelei şi ultimul dintre asociaţii lui Zarqawi rămaşi în viaţă. Moartea lui Abu al-Masri s-a anunţat şi în octombrie 2006, dar a fost dezminţită de armata americană şi autorităţile irakiene.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close