Antena 3 Externe Liderul de la Tiraspol forţează nota: Vrea să introducă rubla rusească în Transnistria

Liderul de la Tiraspol forţează nota: Vrea să introducă rubla rusească în Transnistria

16 Feb 2012   •   13:11
Liderul de la Tiraspol forţează nota: Vrea să introducă rubla rusească în Transnistria
Sursa foto: Foto: moldnews.md

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, vrea să introducă în circulaţie şi rubla rusească, pe lângă moneda locală, motivând că acest lucru va simplifica activitatea agenţilor economici în cadrul Uniunii Vamale, informează Mediafax.

"Se planifică examinarea posibilităţii de a introduce rubla rusească pe teritoriul transnistrean pentru simplificarea activităţii agenţilor economici în cadrul Uniunii Vamale", formată de Rusia, Belarus şi Kazahstan, a declarat Şevciuk.
   
"Este foarte convenabil, pentru că oferă posibilitatea agenţilor să economisească la schimbul valutar. Presupun că rubla rusească ar putea circula în paralel cu rubla transnistreană pe teritoriul republicii noastre. În lume mai sunt asemenea cazuri", a adăugat el.

În 2006, fostul lider transnistrean Igor Smirnov a propus de asemenea introducerea în circulaţie a rublei ruseşti, însă această iniţiativă nu a fost susţinută.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close