Antena 3 CNN Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-II a suferit două atacuri cerebrale

Liderul nord-coreean Kim Jong-II a suferit două atacuri cerebrale

Liderul nord-coreean Kim Jong-II a suferit două atacuri cerebrale
11 Noi 2008   •   09:19

Liderul nord-coreean Kim Jong-II a suferit în octombrie un al doilea atac cerebral. Informaţia provine de la un post de televiziune japonez citat de AFP. În ultima perioadă, starea de sănătate a lui KIm Jong-II a alimentat numeroase speculaţii.
Kim, în vârstă de 66 de ani, a suferit primul atac cerebral în luna august. Mai mult, liderul coreean ar fi fost victima unui atac similar şi la sfârşitul lunii octombrie. Atacul cerebral i-ar fi afectat acestuia capacitatea de a vorbi şi de a-şi mişca braţul drept. În timpul celui de-al doilea atac, liderul coreean s-ar fi aflat într-un spital din Phenian.
Kim Jong-II nu şi-a desemnat încă succesorul, iar autorităţile sud-coreene cred că liderul nord-coreean a suferit un atac cerebral, dar deţine în continuare controlul la Phenian. În ultimele săptămâni, starea de sănătate a lui Kim a făcut obiectul multor zvonuri alimentate, mai ales, de absenţa acestuia de la marea paradă organizată la 9 septembrie pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la fondarea regimului comunist.
Cu toate acestea, presa nord-coreeană a publicat în mod constant poze cu acesta, neprecizând, însă, locul şi data la acare au fost făcute.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: regim comunist
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close