Liderul socialist Evangelos Venizelos: Grecia se pregăteşte pentru "o mare bătălie" la summitul UE

de Antena3.ro    |    20 Iun 2012   •   16:56
Liderul socialist Evangelos Venizelos: Grecia se pregăteşte pentru "o mare bătălie" la summitul UE Foto: INTACT Images/EPA

Grecia are un guvern care va purta "o mare bătălie" la summitul european, pentru atenuarea rigorii bugetare, a declarat miercuri liderul socialist Evangelos Venizelos, după un acord cu conservatorii şi stânga moderată pentru formarea Executivului, transmite AFP.
   
"Vom lansa acest mesaj mâine în Eurogroup", la care urmează să se discute despre traseul viitor al ţării, a adăugat Venizelos, fost ministru de Finanţe, la încheierea unei întâlniri cu liderul partidului conservator Noua Democraţie, Antonis Samaras.
   
Potrivit televiziunii publice Net, nominalizarea lui Samaras pentru funcţia de premier este iminentă.
   
Venizelos a afirmat că cei trei parteneri guvernamentali -dreapta, socialiştii şi stânga moderată (Dimar)- vor stabili în această seară componenţa guvernului.
   
Actualul preşedinte al Băncii Naţionale a Greciei, Vassilis Rapanos, ar putea deveni ministru de Finanţe, potrivit televiziunii Net.
   
"Trebuie să ne pregătim bine pentru summitul din 28-29 iunie, pentru că în cele două zile trebuie să purtăm marea bătălie de revizuire a acordului de împrumut încheiat în februarie", care impune Greciei o austeritate drastică în schimbul unui al doilea program de împrumut din partea UE şi FMI, a spus Venizelos.
   
El a adăugat că liderii eleni vor susţine elaborarea unui plan de relansare a luptei cu şomajul, una dintre marile probleme ale ţării.
   
Venizelos a precizat că ministrul interimar de Finanţe, Georges Zannias, va reprezenta Grecia la reuniunea Eurogroup de joi.
   

ExitPOLL
x close