Antena 3 CNN Externe Liga Arabă oferă opoziţiei siriene sprijin total, politic şi material

Liga Arabă oferă opoziţiei siriene sprijin total, politic şi material

Liga Arabă oferă opoziţiei siriene sprijin total, politic şi material
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Feb 2012   •   23:46

Liga Arabă a anunţat că va furniza sprijin politic şi material opoziţiei siriene şi va cere Consiliului de Securitate formarea unei forţe comune ONU-Arabi, informează AFP. Declaraţia a fost făcută în urma reuniunii de duminică a miniştrilor arabi ai Afacerilor Externe, unde Liga a mai cerut membrilor săi să rupă "toate formele de cooperare diplomatică cu reprezentanţii regimului sirian din statele, instanţele şi conferinţele internaţionale".
   
Liga va "deschide canale de comunicare cu opoziţia siriană şi îi va furniza toate formele de sprijin politic şi material", potrivit comunicatului final.
   
În acelaşi timp, ea "pune capăt misiunii de observatori a Ligii Arabe" în Siria şi decide să "ceară Consiliului de Securitate să adopte o rezoluţie pentru formarea unei forţe de menţinere a păcii comune ONU - Arabi pentru a superviza aplicarea acordului de încetare a focului", potrivit acestui text.
   
Organizaţia aminteşte că îşi menţine sancţiunile economice împotriva Siriei şi reafirmă "întreruperea relaţiilor comerciale cu regimul sirian, cu excepţia celor care afectează direct cetăţenii sirieni".
   

×
Subiecte în articol: liga araba sprijin politic Securitate Siria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close