Antena 3 CNN Externe Litvinenko. Înregistrare video dată publicităţii

Litvinenko. Înregistrare video dată publicităţii

Litvinenko. Înregistrare video dată publicităţii
23 Mai 2007   •   23:09

Fostul spion rus, Aleksandr Litvinenko, otrăvit cu poloniu la finele anului trecut ştia încă din 1998 că este o ţintă a serviciilor de securitate de la Moscova. Într-o înregistrare video realizată acum zece ani, trei agenţi ruşi KGB, printre care şi fostul spion rus, Alexandr Litvinenko, vorbesc despre serviciile de securitate. Agenţia, pe care odată aceştia o serveau cu mândrie şi-a schimbat tactica şi a ordonat asasinate la comandă. Încă de pe atunci, Litvinenko ştia că este o ţintă. Acesta a refuzat însă să intre în jocurile murdare ale securităţii.

?Serviciul de securitate este necesar pentru stat, şi suntem pregătiţi să îndeplinim ordinile date de autorităţi şi înţelegem cât de ascuţită este arma securităţii de stat. Însă înţelegem de asemenea că oamenii care sunt implicaţi se folosesc de funcţiile pe care le deţin pentr a-şi umple buzunarele cu bani. Din acest motiv nu vrem să ucidem şi să participăm la astfel de acţiuni,? spune Litvinenko în înregistrare.

Caseta urma să fie dată publicităţii în cazul în unul dintre ei ar fi păţit ceva. La sfârşitul anului trecut, fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, a murit după ce a fost otrăvit cu poloniu. Iar jurnalistul rus care a participat la întâlnirea dintre agenţii KGB a decis să facă publică înregistrarea.

?Cred că preşedintele Putin şi-a dat aprobarea. Cu siguranţă nu a spus otrăviţi-l pe Litvinenko cu poloniu. A spus pur şi simplu că acesta a depăşit limitele, a mers prea departe?, spune jurnalistul rus Serghei Dorenko.

Marţi, după 6 luni de investigaţii la Londra şi Moscova, procurorii britanici au făcut publică prima inculpare oficială în cazul asasinării fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, este vorba despre fostul agent KBG Andrei Lugovoi, pe care Moscova refuză să-l extrădeze.

Antena 3

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close