Antena 3 CNN Externe Litvinenko - ţintă şi după moarte

Litvinenko - ţintă şi după moarte

Litvinenko - ţintă şi după moarte
31 Ian 2007   •   10:19

Fotografia fostului spion rus otrăvit cu poloniu, Alexandr Litvinenko, a devenit ... ţintă la poligonul de tragere al unui centru de antrenament pentru ... forţe de securitate. Se întâmplă în Rusia, la un poligon de antrenament, al cărui proprietar este un fost KGB-ist.

Directorul centrul de forţe de securitate Saltikovski, din apropiere de Moscova confirmă existenţa ţintelor.

şeful Centrului de antrenament spune că ''Am cumpărat aceste ţinte în urmă cu 3 sau 4 ani. Arătau diverşi oameni şi situaţii ... în total, circa 50 de ţinte, inclusiv aceasta. Nu i-am dat niciodată atenţie, şi au tras în ea ca şi în alte ţinte''

Faptul că viitorii agenţi de securitate foloseau ca ţintă fotografia spionului rus asasinat la Londra, anul trecut, a ajuns în presă după ce preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului de la Moscova a vizitat centrul de antrenament, în noiembrie anul trecut.

Prezenţa oficialului venea la doar câteva săptămâni după ce Litvinenko a început să se simtă rău. Într-una dintre fotografiile făcute la centru se observa, în fundal, poza lui Litvinenko ciuruită de gloanţe.

În plus, pe Internet a început să circule un material video promoţional, în care mai mulţi cursanţi, cu veste de camuflaj, trag asupra ... ţintei Litvinenko. Directorul Centrului spune că filmarea a fost făcută în 2002, şi că trăgătorii nu intraseră încă în armată.

Litvinenko, fost agent în cadrul Serviciului Federal de Securitate, succesorul KGB-ului, a obţinut azil în Marea Britanie, după ce şi-a acuzat superiorii că i-au ordonat asasinarea magnatului rus Boris Berezovsky, un adversar declarat al Kremlinului, acum cetăţean britanic. Litvinenko s-a simţit rău după ce a luat masa la Londra cu 4 bărbaţi, în 1 noiembrie. A murit după aproape o lună, iar ancheta a stabilit că a fost otrăvit cu poloniu. Serghei Lisiuk, fostul comandant al trupelor speciale din cadrul poliţiei ruse, în prezent proprietarul poligonului unde fotografiile lui Aleksandr Litvinenko sunt folosite drept ţinte, figurează în cartea acestuia ca ... agent KGB.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close