Antena 3 CNN Externe Locuitorii unui sat din Germania câștigă sute de mii de euro anual după ce au strâns bani pentru a construi o turbină eoliană 

Locuitorii unui sat din Germania câștigă sute de mii de euro anual după ce au strâns bani pentru a construi o turbină eoliană 

Locuitorii unui sat din Germania câștigă jumătate de milion de euro anual după au strâns singuri bani pentru a construi o turbină eoliană.

Locuitorii unui sat din Germania câștigă sute de mii de euro anual după ce au strâns bani pentru a construi o turbină eoliană 
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Ian 2023   •   10:05

Zeci de locuitori ai unui sat din Germania au pus mână de la mână, câte 62.500 de euro, și au luat credite bancare pentru o investiție de 3,5 milioane de euro într-o turbină eoliană. Acum, moara de vânt le aduce aproape jumătate milion de euro anual.

Investiția a fost realizată în 2016, în satul Bruck, de lângă Munchen, la inițiativa lui Hans Zauner, unul dintre localnicii care a văzut potențialul investiției.

Hans a convins zeci de familii să investească în proiectul său, dar lupta nu a fost ușoară pentru că inițiatorii proiectului au întâmpinat opoziția celor care se opuneau proiectului din motive care țin de protecția mediului.

"Problema principală a fost că mulți cetățeni au făcut tot posibilul să împiedice acest proiect. E ceva nou și oamenii au frică de ceva nou. Acum oamenii gândesc altfel, au altă viziune", a decarat inițiatorul proiectului pentru Știrile Pro TV.

Potrivit sursei citate, investiția în turbina eoliană este similară unei investiții într-un hectar de panouri fotovoltaice. Turbina produce, însă, de trei ori mai mult curent.

Citește și: Soluţia găsită de un român pentru reducerea cu 80% a facturilor la curent şi gaze: "Sunt foarte mulţumit"

×
Subiecte în articol: Germania turbină eoliană
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close