Antena 3 CNN Externe Londra: Costul Reginei- sub o liră de persoană pe an

Londra: Costul Reginei- sub o liră de persoană pe an

Londra: Costul Reginei- sub o liră de persoană pe an
06 Iul 2010   •   15:15

 


Regina îi costă pe contribuabilii din Marea Britanie sub o liră pe an.

 

Totuşi, ca milioane din supuşii săi, Regina Elizabeth II va trebui să facă unele reduceri la cheltuieli şi să amâne unele reparaţii la palat, după ce finanţele au fost reduse în bugetul de criză al Londrei.


Bilanţul publicat de Buckingham Palace dezvăluie costul total pentru sprijinirea monarhiei a fi de 38.2 milioane lire (46.2 milioane de euro) în anul care s-a încheiat pe 31 martie, echivalentul a 62 pence per persoană. Totalul este cu 3 milioane de lire mai  mic decât în 2008-2009.

Sectorul public din Marea Britanie se confruntă cu reduceri dramatice, în încercarea guvernului de a elimina deficitul record.

Regina în vârstă de 84 de ani primeşte 7,9 milioane de lire din fondurile publice pe an pentru a plăti persoanlul şi alte costuri, o sumă ce nu  a crescut în 20 de ani. Conturile arată că a atras alte 6,5 milioane de lire dintr-un fond de rezervă construit de-a lungul anilor prin economisirea unor porţiuni din bugetul alocat.


Dacă regina continuă să folosească bani din rezervă în actualul ritm, fondul va rămâne fără lichidităţi în 2012 ? când aniversează 60 de ani pe tron.

Era de aşteptat ca aceasta să ceară o creştere a finanţării publice în acest an, dar guvernul- care a redus puternic cheltuielile- a impus o îngheţare pentru cel puţin un an.

Bilanţul mai arată că au fost cheltuite 15 milioane de lire pentru întreţinerea reşedinţelor regale, inclusiv Buckingham Palace şi Windsor Castle, şi circa 4 milioane de lire pe călătorii.

 

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: regina Marii Britanii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close