Antena 3 CNN Externe Londra: Iran poate avea putere nucleară dacă lucrează cu Occidentul

Londra: Iran poate avea putere nucleară dacă lucrează cu Occidentul

Londra: Iran poate avea putere nucleară dacă lucrează cu Occidentul
Sursa foto: nuclear
18 Mar 2009   •   12:32

Iranul şi alte state vor avea permisiunea să dezvolte capacităţi nucleare dacă vor fi de acord să nu folosească tehnologia în scopuri militare, a declarat premierul britanic Gordon Brown. El a precizat că statele occidentale vor ajuta Iranul să construiască centrale nucleare civile cu condiţia să respecte condiţiile ONU.
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică estima că Teheranul are destul uraniu slab îmbogăţit pentru a construi o armă nucleară.
Cu toate acestea, Iranul insistă că programul său nuclear este paşnic, cu toate că ONU, prin Consiliul de Securitate, a cerut republicii islamice întreruperea oricărei activităţi până ce aceastea nu sunt controlate independent.
Ordin pe care Teheran l-a ignorat, iar luna trecvută a făcut primele teste la centrala de la Bushehr.

?Iranul este un caz test pentru această nouă filosofie a dreptului la putere nucleară civilă cu sancţiuni pentru cei ce încalcă regulile. O să fiu direct: Iran are aceleaşi drepturi la un program nuclear paşnic ca orice alt stat. Marea Britanie şi comunitatea internaţională sunt gata să ajute Iranul să îl obţină. Dar o să fiu la fel de clar că actualul program nuclear al Iranului este inacceptabil?, apreciază Brown.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close