Antena 3 CNN Externe Lovitura secolului: Kovesi este respinsă

Lovitura secolului: Kovesi este respinsă

Lovitura secolului: Kovesi este respinsă
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Feb 2019   •   17:53

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi pică la primul filtru pentru funcția de procuror şef al Parchetului European.

Reprezentantul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi ar fi la egalitate între Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, câte 29 de puncte fiecare. Voturile au fost date de Coreper, iar aceste rezultate reprezintă jumătate din decizia finală. 

1. Jean Francois Bohnert - 50 puncte

2-3. Laura Codruța Kovesi - 29 puncte

2-3. Andres Ritter - 29 puncte

„Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenți în această ședință au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez și câte 29 de puncte pentru Laura Codruța Koveși și pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul și PE eu putere egală. Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunțe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituții”, a spus Sabina Iosub. 

Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare Comisiei LIBE, acolo unde va fi audiată, pe 26 februarie, pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European. În această scrisoare, Kovesi își prezintă planul de management, cum ar trebui să arate acest Parchet European în viziunea sa. 

 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close