Antena 3 CNN Externe Serviciul de informații ucrainean susține că în spatele atacurilor de la Belgorod s-ar afla un grup paramilitar rus

Serviciul de informații ucrainean susține că în spatele atacurilor de la Belgorod s-ar afla un grup paramilitar rus

Autorităţile ruse au raportat, luni, prezenţa unui grup ucrainean care ar încerca să comită acte de sabotaj în regiunea Belgorod. Ucraina contrazice, susținând că atacurile sunt opera unui grup paramilitar rus.

Serviciul de informații ucrainean susține că în spatele atacurilor de la Belgorod s-ar afla un grup paramilitar rus
Sursa foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    22 Mai 2023   •   17:23

"Un grup de recunoaştere şi sabotaj al forţelor ucrainene a intrat în districtul Graivoronski. Forţele militare ruse, în colaborare cu serviciile de frontieră, cu Garda Naţională rusă şi cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) iau măsurile necesare pentru eliminarea inamicului", a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

Ucraina susţine că atacurile din Belgorod sunt comise de un grup insurgent rus.

Administraţia de la Kiev a transmis, luni după-amiază, că atacurile din regiunea rusă Belgorod sunt opera unui grup paramilitar rus. Andrii Jusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean de informaţii militare, a declarat că membrii unui grup paramilitar rus au reuşit să pătrundă în regiunea Belgorod.

Legiunea Corpului Voluntarilor Ruşi (RVK), un grup insurgent format din etnici ruşi fugiţi în Ucraina, a susţinut luni că a reuşit "eliberarea localităţii Kozinca" din regiunea rusă Belgorod. Informaţiile nu pot fi confirmate din alte surse.

Kremlinul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre incursiunea de pe teritoriul Rusiei.

"Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate şi Gărzile de Frontieră l-au informat pe preşedinte; sunt în curs operaţiuni de eliminare a grupului de sabotaj", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, subliniind că incursiunea are rolul "deturnării atenţiei de la situaţia din Bahmut", oraş ucrainean ocupat în cea mai mare parte de trupele ruse.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Belgorod
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close