Antena 3 Externe Nu e glumă. Luxemburg își dublează prezența militară în Mali: Mai trimite un militar

Nu e glumă. Luxemburg își dublează prezența militară în Mali: Mai trimite un militar

11 Dec 2015   •   16:42
Nu e glumă. Luxemburg își dublează prezența militară în Mali: Mai trimite un militar Foto: Wikimedia

Luxemburg a decis să trimită un al doilea militar în Mali, în virtutea ”clauzei de solidaritate” europeană invocată de Franța în cadrul UE, ca ripostă împotriva ISIS, informează AFP, potrivit Agerpres.

Marele Ducat va trimite acest militar suplimentar în cadrul misiunii UE de formare a trupelor în Mali, la începutul anului 2016. 
 
El va fi consilier pe lângă forțele armate maliene. Acest personal adițional ”dublează prezența militară luxemburgheză la fața locului”, se precizează într-un comunicat oficial.
 
Micul stat oferă, de asemenea, capacități de transport strategic în cadrul programului gestionat de ONU, precum și contribuții financiare ”în favoarea armatei maliene și pentru lupta împotriva extremismului”.
 
Valoarea totală a angajamentului luxemburghez se ridică la 2 milioane de euro.
 
A doua zi după atentatele din Paris (130 de morți), în 13 noiembrie, Franța a făcut apel pentru prima oară la articolul 42.7 al tratatului de la Lisabona, care prevede asistența celorlalte țări dacă una dintre cele 28 de membre ale UE este victima unei agresiuni.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close