Antena 3 CNN Externe Măcelarul de la Bucha, binecuvântat de Biserica Ortodoxă și decorat pentru ”servicii remarcabile”

Măcelarul de la Bucha, binecuvântat de Biserica Ortodoxă și decorat pentru ”servicii remarcabile”

Apar primele date despre comandantul rus care a coordonat masacrul de la Bucha. Are în jur de 40 de ani, a fost decorat în urma cu câțiva ani și, atenție, a primit binecuvântarea bisericii înainte de a comite ororile din Ucraina. Acum este acum acuzat de uciderea a sute de civili ucraineni, dar si jafuri.

Măcelarul de la Bucha, binecuvântat de Biserica Ortodoxă și decorat pentru ”servicii remarcabile”
Sursa foto: captura Antena 3
de Laura Dinu    |    07 Apr 2022   •   14:14

În spatele ororilor de la Bucha se afla Azatbek Omurbekov, un comandant rus binecuvântat de Biserica Ortodoxă Rusă cu doar câteva săptămâni înainte de invazia armatei lui Putin în Ucraina, scrie presa britanica. Vorbind după slujba condusă de episcopul de Khabarovsk, comandantul, a cărui unitate are sediul în Orientul Îndepărtat al Rusiei, a spus: "Istoria arată că în cele mai multe dintre bătăliile noastre luptăm cu sufletul. Armele nu sunt cel mai important lucru". 

Azatbek Omurbekov este Locotenent-colonel, comandantul celei de-a 64-a Brigăzi Separate. El a primit si o medalie pentru serviciu remarcabil în 2014 de la Dmitri Bulgakov, ministrul adjunct al Apărării din Rusia. 

Comandantul rus, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, este acum acuzat de uciderea a sute de civili ucraineni, dar si jafuri. 

Dacă anchetatorii de la Curtea Penală Internațională găsesc dovezi ale atrocităților comise de oamenii lui Omurbekov, procurorul va cere judecătorilor să emită mandate de arestare pentru a-i aduce în fata curții de la Haga. 

Conform dreptului internațional, un comandant militar este responsabil pentru orice crime de război comise de trupele sale. 

×
Subiecte în articol: măcelar Bucha Azatbek Omurbekov
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close