Antena 3 CNN Externe El este măcelarul din Bucha! A coordonat tortura şi execuţia a sute de civili

El este măcelarul din Bucha! A coordonat tortura şi execuţia a sute de civili

Cine e responsabil pentru crimele de război din Bucha? Surse mass-media ucrainene au făcut publice în această dimineaţă informaţii despre identitatea presupusului comandant al trupelor ruse care au făcut ravagii la Bucha. Au apărut şi mărturii crunte ale supravieţuitorilor de acolo.

El este măcelarul din Bucha! A coordonat tortura şi execuţia a sute de civili
Sursa foto: www.standard.co.uk
de Ana Iorga    |    05 Apr 2022   •   10:58

Surse ucrainene susţin că responsabili pentru crimele de război din Bucha sunt militarii ruşi dintr-o unitate de artilerie din estul Siberiei. Potrivit activiştilor InformNapalm, Brigada 64 de Artilerie Motorizată era comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich. El ar fi în spatele masacrului din Bucha, sustine presa din Ucraina.

Sute de victime au fost descoperite în Bucha şi se estimează că este cel mai mare masacru de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina. De la apariţia imaginilor, mai multe organizaţii au început să documenteze faptele şi au ajuns la concluzia că există dovezi clare de execuţii în masă şi violuri petrecute în perioada 27 februarie - 14 martie.

Cei care au supravieţuit au povestit că ocupanţii şi-au făcut o cazarmă în subsolul unei case, iar în camera alăturată ar fi împuşcat civili. Ar fi fost acolo un fel de punct de comandă, un centru din care direcţionau acţiunile din oraş. Unele victime au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă - semn folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili.  

După ce au analizat imaginile din satelit, jurnaliştii de la The New York Times susţin că mulți dintre civili au fost uciși în urmă cu mai mult de 3 săptămâni, când armata Rusiei controla orașul. Asta după ce oficialii ruşi au negat crimele şi au susţinut că imaginile sunt "o farsă".  

O groapă comună în care a fost aruncată o întreagă familie pare să fie imaginea genocidului din Ucraina. Mama, tatăl şi fiul au fost ucişi de ruşi cel mai probabil pentru că mama era şefa consiliului satului Moty-jin. Pe 23 martie, ocupanții ruși i-au răpit pe Olga și Igor Sukhenko. Apoi s-au întors după băiatul lor. Alexandru era fotbalist. Toţi au fost torturaţi până la moarte, spun oficialii ucraineni. Imaginile au fost publicate chiar de consilierul ministrului de interne din Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Ucraina Bucha
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close