Antena 3 CNN Externe Maica Tereza ar putea fi canonizată anul viitor

Maica Tereza ar putea fi canonizată anul viitor

Maica Tereza ar putea fi canonizată anul viitor
Sursa foto: Foto: biography.com
21 Mai 2015   •   11:24
Maica Tereza ar putea fi canonizată anul viitor, conform unui reprezentat din conducerea Bisericii Catolice. Dar există şi alte voci importante care susţin că aceasta este doar o idee, pentru moment. 
 
Ziarul italian Corriere della Sera a scris, marţi, că Arhiepiscopul Salvatore Fisichella, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, ar fi susţinut că ceremonia de canonizare ar fi programată pentru data de 4 septembrie 2016, în jurul jubileului declarat de Papa Francisc. 
 
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi a negat că ar fi fost programată ceremonia, conform Huffington Post.
 
"Este o ipoteză de lucru, dar încă este devreme să vorbim despre date", a declarat Lombardi. 
 
Maica Tereza, călugăriţă catolică de origine albaneză, a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii şi muribunzii şi a fondat Ordinul Misionarii Carităţii. 
 
Maica Tereza a primit premiul Nobel pentru Pace în 1979 şi a fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003. Procesul de canonizare urmează după procesul de beatificare, după ce este recunoscută şi a doua minune, după acelaşi procedeu folosit la beatificare.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close