Antena 3 CNN Externe Malala, invitată la Palatul Buckingham, i-a oferit reginei Elisabeta a II-a o carte

Malala, invitată la Palatul Buckingham, i-a oferit reginei Elisabeta a II-a o carte

Malala, invitată la Palatul Buckingham, i-a oferit reginei Elisabeta a II-a o carte
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Oct 2013   •   18:33

Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supraviţuit unei tentative de asasinat comise de talibani, i-a oferit vineri un exemplar al autobiografiei sale reginei Elizabeth a II-a, care a primit-o la Palatul Buckingham, informează AFP.
   
Considerată un simbol al dreptului la educaţie, Malala, însoţită de tatăl ei, Ziauddin, a fost primită de către Suverană şi prinţul Philip, care a făcut-o să râdă pe tânără afirmând că, în Marea Britanie, oamenii îşi trimit copiii la şcoală pentru ca să nu umble de-a buşilea prin casă.

Malala, în vârstă de 16 ani, i-a vorbit reginei despre pasiunea sa faţă de dreptul la educaţie. "Este o mare onoare pentru mine să fiu aici şi aş vrea să vă ofer această carte", a spus ea, înmânându-i un exemplar al autobiografiei "Eu Malala: Lupt pentru Educaţie şi rezist în faţa talibanilor".
   
Viaţa Malalei s-a schimbat după 9 octombrie 2012, când un taliban i-a tras un glonţ în cap, în Valea Swat, o regiune în nord-vestul Pakistanului. Transferată în Anglia, ea a fost operată la Birmingham, un oraş aflat în partea centrală a ţării, unde locuieşte, în prezent, împreună cu familia.
   
Ea a obţinut numeroase distincţii şi a devenit un adevărat star internaţional, în contextul în care criticii săi din Pakistan îi reproşează că a devenit o marionet a Occidentului.
  

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close