Antena 3 CNN Externe Manifestaţie a ?Doamnelor în Alb?, oprită cu brutalitate de poliţia cubaneză (VIDEO)

Manifestaţie a ?Doamnelor în Alb?, oprită cu brutalitate de poliţia cubaneză (VIDEO)

Manifestaţie a ?Doamnelor în Alb?, oprită cu brutalitate de poliţia cubaneză (VIDEO)
Sursa foto: manifestatie
18 Mar 2010   •   18:20

Poliţia cubaneză a oprit cu brutalitate o manifestaţie a "Doamnelor în alb" - soţii şi mame de deţinuţi politici. "Doamnele în alb" organizează proteste paşnice de stradă de când rudele lor au fost întemniţate, acum câţiva ani. De această dată, agenţii nu au mai ţinut cont nici de prezenţa reporterilor străini şi au recurs la violenţă.

Grupul "Doamnelor în Alb" este format din rude ale câtorva zeci de disidenţi arestaţi şi închişi în 2003. Majoritatea sunt şi acum în închisoare, unde câţiva au şi murit. "Doamnele în Alb" obişnuiesc să se adune într-o biserică şi apoi să demonstreze în tăcere pe străzi.

Aici sunt, însă, înconjurate de simpatizanţi ai regimului care le hărţuiesc şi le insultă. Miercuri, femeile au ripostat. Între timp şi-au făcut apariţia militari care s-au oferit să le protejeze - bineînţeles cu condiţia să înceteze manifestaţia.

Până la urmă, militarii şi-au pierdut răbdarea. Au oprit marşul "Doamnelor în alb" şi le-au târât până le-au urcat cu forţa într-un microbuz. Totul sub huiduielile aşa-zişilor patrioţi.

Femeile nu au fost arestate, ci conduse la casa uneia dintre ele, unde se încheie, de obicei, manifestaţiile. Incidentul este de natură să spulbere iluziile celor care sperau în liberalizarea regimului din Cuba, după ieşirea din scenă a lui Fidel Castro.

La marşul de miercuri a luat parte şi mama unui prizonier decedat luna trecută, după 85 de zile de greva foamei.



Antena 3


×
Subiecte în articol: manifestatie Cuba
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close