Antena 3 CNN Externe Manifestaţie anti-capitalistă la Geneva. Protestatarii au vandalizat mai multe magazine

Manifestaţie anti-capitalistă la Geneva. Protestatarii au vandalizat mai multe magazine

Manifestaţie anti-capitalistă la Geneva. Protestatarii au vandalizat mai multe magazine
Sursa foto: Geneva
29 Noi 2009   •   10:07

Peste 2.000 de oameni au protestat la Geneva faţă de o reuniune a Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Manifestanţii au vandalizat mai multe magazine, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Protestatarii anti-capitalişti au spart geamurile mai multor bănci şi magazine şi au incendiat câteva maşini. Manifestaţia a fost iniţial autorizată de către autorităţi, însă după izbucnirea violenţelor, organizatorii au decis să o întrerupă.

Pentru a dispersa protestatarii violenţi, poliţia a folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Autorităţile au decis să intervină în forţă după ce geamurile unor bănci şi ale unui hotel au fost sparte. Potrivit martorilor, zeci de oameni mascaţi au jefuit magazinele vandalizate.

Majoritatea manifestanţilor nu a participat la incidentele violente. Protestul autorizat prevedea un marş în centrul oraşului Geneva şi o oprire în faţa sediului Organizaţiei Mondiale a Comerţului, pentru câteva discursuri. Activiştii anti-capitalişti susţin că politicile comerciale ale organizaţiei creează sărăcie atât în statele bogate, cât şi în cele sarace.

Antena 3

×
Subiecte în articol: geneva
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close