Antena 3 CNN Externe Manifestație de amploare în Coreea de Nord. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă

Manifestație de amploare în Coreea de Nord. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă

Manifestație de amploare în Coreea de Nord. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    24 Sep 2017   •   19:21

Autorităţile nord-coreene au mobilizat duminică peste 100.000 de oameni la o manifestaţie antiamericană la Phenian, relatează agenţia DPA, preluând o informaţie difuzată de agenţia oficială nord-coreeană KCNA. 

Conform acesteia din urmă, mulţimea s-a adunat în spiritul ”anihilării duşmanilor”, iar vicepreşedintele Comitetului municipal din Phenian al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Choe Hak Chol, a spus că membrii de partid şi locuitorii Phenianului ”sunt înflăcăraţi în dorinţa de a elimina complet de pe glob imperialiştii americani, inamicul jurat”. 

La manifestaţie au fost citite şi declaraţiile preşedintelui Kim Jong-Un în care acesta îl descria pe preşedintele Donald Trump prin termeni precum ”senil” sau ”deranjat mintal”. 

Agenţia KCNA a difuzat duminică şi un comunicat al Comitetului pentru Pace în Asia-Pacific, un organ al Partidului Muncitoresc, ce face referire la declaraţia lui Donald Trump în care acesta afirma că, dacă SUA vor fi nevoite să se apare sau să-şi apere aliaţii, nu vor ”avea altă opţiune decât să distrugă total Coreea de Nord”. 

”Dacă SUA ne subestimează forţa şi determinarea şi merge mai departe cu necugetata opţiune militară, aceasta va duce la cel mai tragic sfârşit al imperiului american”, se arată în respectivul comunicat, care califică afirmaţia lui Trump privind distrugerea totală a Coreei de Nord drept o ”declaraţie de război”. 

După ce Phenianul a efectuat un test cu bombă H, Donald Trump a anunţat joi că a semnat un ordin executiv prin care SUA vor extinde sancţiunile împotriva companiilor nord-coreene, în scopul de a descuraja Phenianul să continue programul său nuclear. 

Coreea de Nord a răspuns ameninţând că va efectua încă un test cu bombă H, de data aceasta în Pacific, iar sâmbătă bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord într-o demonstraţie de forţă menită să transmită un "mesaj clar" Phenianului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close